Leren om meer ideeën te krijgen: dat kan echt! En dat is precies waarmee je leerlingen aan de slag gaan bij de workshop Creative Thinking. We gaan voorbij die vertrouwde ideeën die altijd als eerste komen bovendrijven en laten ze ervaren hoe ze buiten hun eigen kaders en patronen kunnen denken. Dat lijkt misschien lastig, maar als je weet hoe het moet, is het kinderspel!

 CKV workshop Creative Thinking: beyond the first thought

 Creativiteit is een belangrijke vaardigheid om problemen op te lossen. Deze workshop stimuleert je leerlingen om de speelruimte te nemen die nodig is om tot creatieve oplossingen en ideeën te komen. Leuke ideeën, gekke ideeën, onmogelijke, verkeerde, grote of juist piepkleine . Ze zijn allemaal belangrijk om uiteindelijk net dát idee te krijgen dat ze verder helpt. Zo draagt creative thinking bij aan innovatie en aan oplossingsgericht handelen.

Van eenmalige actie tot doorlopende leerlijn

De workshop Creative Thinking is geschikt voor leerlingen uit alle jaarlagen. Je kunt deze workshop als losse activiteit aanbieden, als onderdeel van een CKV-dag, als blok van een aantal lessen of als compleet jaarprogramma met een doorlopende leerlijn. Er is een standaardprogramma met een doorlopende leerlijn aanwezig, maar dit kan altijd worden aangepast aan de speerpunten en wensen van de school. Ook alle tussenliggende varianten zijn mogelijk.

Wij regelen alles voor je!

  • De organisatie en coördinatie van de workshop(s)
  • De ontwikkeling van uitdagende lesprogramma’s
  • Enthousiaste en gekwalificeerde creatieve professionals
  • Continuïteit: de lessen gaan altijd door
  • Constante kwaliteitsmonitoring
Meer weten over CKV workshop Creative Thinking?

Wil je meer weten over deze CKV workshop? Neem dan contact met ons op, dan beantwoorden we je vragen. En als je wil, denken we ook graag met je mee over de mogelijkheden.